Home > Resursai > Modelių resursai

Modelių resursai

oil_mod.jpgKadangi viename iš paskutinių įrašų rašiau apie resursą, iš kur galima parsisiųsti medžiagų blender, į kompaniją jam labai tinka modelių resursas. Nors katorlegaz.com modelių resursas prieš kiek laiko buvo paskelbtas mirusiu, tačiau atsigavo ir yra pilnai funkcionuojantis. Čia rasite įvairių ir įvairaus lygio modelių, vieni gan paprasti, kiti net labai detalūs ar paruošti animacijai, dauguma jau su medžiagomis. Didžioji dalis modelių (o gal net visi) yra platinami pagal Creative Commons licensiją. Parsisiuntimui reigastracija nereikalinga. Dėja, neradau nuorodos kaip įkelti savo modelį.

Kaip alternatyva šiam resursui – naujas, kiek prastesnio apipavidalinimo su mažesne modelių baze – naujas blenderio modelių resursas. Licensija šiame resurse dar laisvesnė, registracija taip pat nereikalinga parsisiuntimui. Norint įkelti savo modelį registruotis reikės.

Beje, blender vartotojai neturėtų užmiršti ir kitų modelių tinklalapių, nes blender gali importuoti daugumą populiarių formatų: obj, vrml, dxf, 3ds, lwo ir pan. Tiesa, formato konvertavimo atveju greičiausiai negausite modelio paruošto animacijai, bet statinėms scenoms tai ne problema. Taigi, prireikus aksesuarų scenai neverta pulti modeliuoti visko pradedant puodeliu ir baigiant lempa, reikia tik pasinaudoti šiais laikais populiariu metodu: re-use. Bet kartu ir nepamiškite, kad tik praktika yra kelias į greitą ir kokybišką darbą 🙂

Categories: Resursai Tags:
  1. No comments yet.
  1. No trackbacks yet.