Home > Naujienos > „Big Buck Bunny“ premjera internete

„Big Buck Bunny“ premjera internete

Taigi, antrasis atviras filmas nuo penktadienio popietės pasiekiamas visiems internautams: čia. Rekomenduoju siųstis torrent‘ų pagalba HD versiją (jei geležis leidžia žiūrėti didele raiška), neapkraunant blender.org serverių.

Kas vistik dar nespėjo parsisiųsti jokios versijos (dauguma entuziastų pažiūrėjo tikriausiai jau penktadienį), toliau bus pora mano subjektyvių komentarų (be siužeto atpasakojimo, taigi, ne spoileris).


Techninė filmo pusė. Taip, tai nėra svarbiausia dalis filmui, ir tai nepadaro filmo geresniu, bet juk toks buvo vienas iš tikslų – „demonstruoti ir tobulinti“ blenderio galimybes. Ši pusė tikrai patiko – didelė raiška, įspūdingi renderiai, apšvietimas ir efektai nenuvylė niekuo. Čia nebe techninė problema, bet kai kuriose scenose trūko detalumo fone, o gal tik taip pasirodė. Galiu drąsiai sakyti – techninė pusė kokiam nors „Monstrų Biurui“ tikrai prilygsta.

Scenarijus. Na juokingas filmukas. Bet yra elementų, kurie juokingi ne visiems. Vienoje vietoje tai atrodo netgi makabriškai. Pataikyta tiksliai, bet ne į tą taikinį. Kartu žiūrėjusioms merginoms miręs drugelis nepatiko. Nemanau, kad patiktų ir vaikams. Šioje vietoje dedu minusiuką. O visa kita standartiškai, pabaiga originaliai išpildyta, bet standartiškai atlyginanti pagal nuopelnus.

Animacija. Neužkliuvo niekas. Jei „Elephants Dream“ dar jautėsi judesių nenugludinimas, tai čia viskas vyko sklandžiai ir gražiai. Gal momentais pauzės, pabrėžiančios išraišką kiek ilgokos, bet čia jau skonio reikalas. Ir niekaip negaliu atsikratyt minties, kad pagrindinio veikėjo prototipas buvo vienas iš animatorių 🙂

Apibendrinus: „Elephants Dream“ vertinu labiau, kaip meno kūrinį, kurį galima analizuoti, kažką įžvelgti. Tačiau kaip pirmas blynas jis turi savo nenušlifuotų kampų. BBB yra lengvas filmukas pakelti nuotaikai, kiek trumpokas, bet techniškesnis. Iš tokio žanro negalima daug reikalauti, o ko galima reikalauti – to yra. Vienžo – siųstis verta. Įdomu būtų sužinoti ir Jūsų pagrįstą nuomonę

Categories: Naujienos Tags: , , ,
  1. devspoon
    June 2nd, 2008 at 14:36 | #1

    Na BBB man nepatiko tik vienas dalykas. Tai yra garsas. ED mano manymu jis buvo geresnis, bet va iš grafinės pusės tai tikrai… BBB geriau atrodo.
    Furry and Funny. 🙂

  2. July 6th, 2008 at 11:31 | #2

    Nesakyčiau, kad BBB geriau atrodo. galbūt tiesiog “kitaip”, nors ir man turbūt labiau patiko BBB, ir garsu nesiskundžiu :]]

  1. No trackbacks yet.