Home > Patarimai > Ar žinojote, kad.. #3

Ar žinojote, kad.. #3

Keletas patarimų, padėsiančių išvengti nepatogumų pradėjus naudoti vis dar kuriamą Blender versiją.

Blender 2.50 versijoje tarpo klavišas įgavo kiek kitokią funkciją – dabar jo pagalba atidaysite paieškos meniu, kuriame galime surasti reikiamą funkciją. Bet kaip išsišaukti taip reikiamą “Add Object” menu? Jei tingite keisti greitųjų klavitšų nustatymus, senajį meniu galite iškviesti Shift+A pagalba. Tiesą pasakius ir 2.4x versijose ši kombinacija veikė, tarpas tik buvo patogiau.

Kitas dalykas, be kurio sunku išsiversti – kursoriaus centravimas. Kaip žinome seniau tai tiesiog puikiai atlikdavo klavišas C. Bet dabar (2.50) tai įjungia kažkokį keistą režimą 🙂 (Tiksliau – “Circle Select“, pažymėjimą apskritimu, keičiant apskritimo dydį pelės ratuku). O centravimo klavišas patapo Numpad . (taškas). Atrodo visai logiša perelti navigacijos klavišą prie kitų, panašią funkciją atliekančių.

Backgroud imagesNe taip seniai buvo pridėta nedidelė, bet maloni galimybė naudoti kelis foninius paveikslėlius skirtingoms perspektyvoms. Tai labai palengvina pvz. autobomilio ar kito simetriško objekto modeliavimą iš brėžinių. N meniu įjungiame “Background Images”, pridedame naują piešinėlį ir nurodome kuriai perspektyvai (ašiai) jį rodyti. Tuo pačiu dabar galima pasirinkti ir generuotą procedūrinę tekstūrą, arba net video failą. Šiai galimybei neužmiršite parsisiųsti naujausią versiją iš graphicall.org (build versija 26218 ir vėlesnės).

Categories: Patarimai Tags:
  1. hmmm
    January 24th, 2010 at 21:17 | #1

    …jo 2.50 versijoje daugėja logiškumo

  2. Loist
    January 25th, 2010 at 17:31 | #2

    Mjo, nuo 2.5x versijos blenderis pasikeis kaip reikiant, o kas svarbiausia, taps daug malonesnė vartotojo sąsaja 🙂

  3. kilgoras
    July 3rd, 2010 at 11:37 | #3

    “””klavišas C. Bet dabar (2.50) tai įjungia kažkokį keistą režimą 🙂 (Tiksliau – “Circle Select“”””
    2.4x versijoje toki “circle select” žymėjimą atlieka dvigubas “b” paspaudimas.

  1. No trackbacks yet.