Home > Resursai > Wiki!

Wiki!

September 19th, 2007 Leave a comment Go to comments

Turbūt kiekvienas žino, kas yra wiki. Tikriausiai pirma asociacija būtų wikipedija, laisvai redaguojama vieša ir nemokama enciklopedija. Wiki yra programinės įrangos tipas, kurio pagalba ir yra kuriamos tokios informacinės sistemos, kuriose kiekvienas vartotojas gali daryti pataisymus ar kurti naujus straipsnius.

Blender’is buvo dažnai kritikuojamas dėl dokumentacijos stokos. Jam tapus atviro kodo programa buvo susirūpinta šiuo klausimu. Reikėjo lengvai ir patogiai pasiekiamo vartotojo vadovo, reikėjo jį laiku papildyti ir pritaikyti naujoms versijoms, kurios pradėjo išeidinėti gana dažnai. Todėl atsirado wiki.blender.org. Dabar ten rasite bene didžiausią sankaupą oficialios dokumentacijos (vartotojo vadovą, kitų knygų), neoficialių pamokų sąrašus, python API pradžiamokslius ir pamokas ir dar daug visko.

Šioje svetainėje žmonės savo iniciatyva kuria blender wiki sistemos versijas kitomis kalbomis nei aglų, tačiau skyrelio “Lietuvių” kolkas nėra.. Gal augant lietuvos blender bendruomenei atsiras entuziastų, kurie užsiims tokiu darbu. O kolkas, jei kažkiek mokate anglų ar kitą kalbą, šis wiki Jums tikrai pravers.

Categories: Resursai Tags:
  1. No comments yet.
  1. No trackbacks yet.