Home > Naujienos > Pagaliau stabilūs: Blender 2.57

Pagaliau stabilūs: Blender 2.57

Gūdžią 2007-ųjų žiemą Blender versijavimo sistemos (SVN) įrašuose pradėjo šmėžuoti panašaus pobūdžio komentarai:

————————————————————————
r12987 | ton | 2007-12-24 18:51:25 +0200 (Mon, 24 Dec 2007) | 4 lines

Initial branch for event-tool refactor project.
TaskForce Twopoint Five!

Nežinau, ar tai pats-pats pirmas komentas, minintis naujos eros pradžią, senesnio man surasti nepavyko. Būtent tada prasidėjo didelis ir drąsus projektas, kuris po trijų su trupučiu metų davė stabilų rezultatą: šiandien išleista pirmoji stabili 2.5x serijos blenderio versija: Blender 2.57.

Žinoma, entuziastai jau senokai laužo alpha, beta ir net bevardes versijas, nes mėgėjiškam naudojimui to visai pakako. Jiems 2.57 nebus nieko nuostabaus – tik skaičiukas, žymintis naują versiją. Taičiau žiūrint plačiau tai labai svarbu – turint stabilią versiją galima kurti dokumentaciją, pamokas, skriptus, ir naudoti programą realiam darbui, ne tik galimybių testavimui. Sveikinimai visiems 2.5 programuotojams, pasiekusiems tikslą. Tik programuotojas gali suvokti, kiek pastangų ir laiko prireikė tokiam radikaliam, visiško perrašymo projektui. Programuotojų pasaulyje tokie sprendimai priimami itin retai, o juos igyvendinti pavyksta dar rečiau. Drąsiai galima sakyti, kad tai visos atviro kodo bendruomenės pasiekimas, įrodymas, kad toks programinės įrangos kūrimo modelis veikia, ir veikia efektyviai.

Mūsų mini-retrospektyvos pabaigai laibai tinka Ton komentaras iš tų pačių SVN komentarų:

————————————————————————
r36121 | ton | 2011-04-12 19:24:24 +0300 (Tue, 12 Apr 2011) | 8 lines

The Epic Blender 2.57 first stable commit! 🙂

Let’s do a quick last check if things work, call for release will be done
shortly on bf-committers.

Thanks everyone for making it possible!

Tolimesni planai – išleisti 2.58, paskutinę stabilią 2.5 versiją, prieš pereinant prie daug žadančio 2.6 projekto, kuris talpins krūvą šiuo metu dar „žalių“ galimybių.

Kaip visada, parsisiųsti naujausią versiją galima iš blender.org siuntinių skilties. Kas naujo? Paskutinė Jūsų naudota versija buvo 2.4x serijos – tada viskas nauja! Norintiems naujovių sąrašo prašau: versijos aprašymas. Beje, prisidedu prie kolegų iš blendernation – nors ir nauja, puiki versija, tačiau pradinis (splashcreen) ekranas tai pobjauris 🙂 Aišku, atspindi nemažai dalykų – SSS, fur, sculpt, tačiau nesižiūri kažkaip..

 

Categories: Naujienos Tags:
  1. No comments yet.
  1. No trackbacks yet.