Home > Naujienos > Atkeliavo 2.74

Atkeliavo 2.74

Blender 2.74Laikas bėga greitai, ir žiūrėk po dar vienos blenderio laidos jau išleidžia kitą laidos kandidatą. Paskutinė, 2.74 versija išleista praeitą savaitę, vos ne kaip vėlykų dovana 🙂 Šiuo metu aktyviai vyksta projektas „Goosberry“ ir į internetą pradeda lysti pavyzdžiai naujai sukurtų galimybių, kurių prireikė būtent šio filmo kūrimui. Jei sekate projekto eigą, tikriausiai pastebėjote, kad ten pilna avių. Todėl kailio (plaukų dalelių) sistema susilaukė papildomo dėmesio.

Taip pat yra ir kitų šaunių patobulinimų, kaip man labiausiai patikęs – Ambient Occlusion redagavimo ekrane (viewport). Pamenu, kai kažkurioje pirmesnių 2.x versijų AO apskritai atsirado, ir tai buvo kažkas tokio, nes renderių realistiškumas pagerėjo akyse. O dabar mes tai turime tiesiog redaguojant! Mažas pavyzdėlis:

blender_viewport_ao

Tiesa, jei kompiuteris nėra pats naujausias, smarkiai krenta atvaizdavimo greitis, tad naudoti reikia saikingai.

Kitas dalykas, kurį pats pastebėjau: pagreitėjęs cycles renderis. Apie greičio pagerinimus rašo mažne kiekvienoje versijoje, bet šiuo atveju patyriau tai savo kailiu: ta pati scena, kuriai surenderinti reikėdavo apie dvi su puse minutės, su nauja versija buvo surenderinta dvidešimčia sekundžių greičiau. Ir tai tik naudojant procesorių. Įdomu kaip tai palietė galingesnes vaizdo kortas?

Kaip visada, parsisiųsti galite iš oficialios svetainės, o naujienas rasite atnaujinimų sąraše.

Vos nepamiršau, youtube kanalas plasmasolutions parengia labai neblogus video apie būsimą funkcionalumą. Kaip tik vienas buvo skirtas 2.74 naujienoms:

Vertas dėmesio kanaliukas. Sėkmės blendinant!

Categories: Naujienos Tags:
  1. {Giedrius}
    April 12th, 2015 at 15:29 | #1

    Aplamai, per savo neintensyvę draugystę su Blender’iu, esu pastebėjęs, kad tai įrankis, kuris labai dinamiškai vystosi ir yra nesustabarėjęs. Manau, nesuklysiu sakydamas, jog šios programos kūrėjai, kiek leidžia galimybės, tikrai atsižvelgia į vartotojo pastabas ar pasiūlymus.

  2. April 12th, 2015 at 19:04 | #2

    Tikrai taip, mano akimis tai aktyviausiai ir kokybiškiausiai vystomas atviro kodo projektas. Bent iš grafikos srities tai tikrai.

  1. No trackbacks yet.